Gelenaglar – Nagelvård

Våra professionellt utbildade nagelterapeuter erbjuder nagelvård i form av gelenaglar, nagelförlängning, nagelförstärkning, manikyr och paraffinbehandling för händer och naglar m.m.

När vi gör gelenaglar jobbar vi med märkena Bio Sculpture och Azentz, två gelésorter som båda är upplösningsbara. Gelén fungerar som ett tjockare lack som man härdar i en UV-lampa.

Gelén är något mjukare och fördelarna är att nageln kan svikta om man slår i den, den är skonsam att lösa upp och att du vid varje återbesök får se att din naturliga nagel under mår bra.

Det finns inga garantier för hur länge konstmaterial eller gelenaglar sitter på naglarna. Det som kan påverka hållbarheten är naglarnas kondition, vissa sjukdomar, mediciner, skötsel m.m.

Under vintern kan det vara svårare för vissa att hålla naglarna hela och fina, temperaturkontraster gör att naglar och hud torkar ut, så använd handskar i kylan och glöm inte att tillföra nageln olja.

Du kan påverka så att materialet sitter bättre genom att:

Alltid använda acetonfri remover.
Använd nagelborste när du vill göra rent naglarna, PETA INTE under naglarna, då kan du skada nagelbandet som sitter under nageln.
Använd inte naglarna som verktyg.
Olja dina naglar minst en gång om dagen. Viktigt! Använd en nagelolja.
Handskar är bra att använda när man diskar/ städar. Vatten och kemikalier torkar ut och skadar dina naglar.
Boka regelbundna återbesök för att hålla dina naglar fina. Ca var 4-6 vecka bör du göra ett återbesök, beroende på slitage & utväxt.
Gelé naglar skall aldrig klippas med sax, använd nagelfil.
Om du ofta får sprickor i naglarna så är dom förmodligen för långa!
Peta eller dra aldrig bort gelén själv, då kan du skada dina egna naglar.

Tips!
Är det första gången du ska göra gelénaglar, eller första gången du prövar Bio Sculpture eller Azentz kan du komma in och göra en provnagel för att se hur materialet sitter på dig.

Nagelförlängning är för dig som vill göra dina naglar längre, vilken längd bestämmer du själv. Du kan välja att förlänga dina naglar med Fransk Manikyr, Fransk med Glitter, permanent färg eller naturella.

Nagelförstärkning är för dig som redan har önskad längd på naglarna och som bara vill göra dom starkare, du kan välja att förstärka dina naglar med Fransk Manikyr, Fransk med Glitter, permanent färg eller naturella. (tips…Fransk manikyr gör så att nageln ser längre ut.)
Har du problem med spruckna eller flagnande naglar? Då är en förstärkning din lösning!

Kul vetande

Nagelns tillväxt är i genomsnitt 0,1 mm per dygn. En fingernagel kan ersättas på 3-4 månader, medan en stortånagel behöver ungefär ett år för att växa ut